Jelentkezz be! [ Új vagy itt? Regisztrálj!]

Latin kavalkád - Gitárosok és kamarazenekar

Gitárosok és kamarazenekar

Tátrai Tibor és Szűcs Antal közös gitárprodukciója évekkel ezelőtt két muzsikus örömzenéléseként indult. A színpad nélküli kis klubokban gép szolgáltatta az alapot. Ehhez képest április huszadikán a Budapest Kongresszusi Központban húszegynéhány zenész, valamint táncosok lépnek fel, hogy bemutassák a Latin Latin című album dalait.

- Továbbra is ott vagyunk a klubokban - mondja Tátrai Tibor. - Ez a koncert, a Latin kavalkád rendhagyó lesz, bár két hasonlóra már sor került február elején, a Veszprémi Petőfi Színházban. A Mendelssohn Kamarazenekar minden farsangkor különleges produkciót mutat be. Roma cimbalmos, jazzklarinétos és bluesherflis után idén minket választott a Kováts Péter vezette társulat. Az átiratokat és a hangszereléseket Pacsay Attila készítette, méghozzá briliáns igényességgel. Innen jött az ötlet, hogy a második lemezünket bemutató koncerten is ott legyen a kamarazenekar. Veszprémben még csak Horváth Kornél lépett fel velünk a felvételen közreműködők közül, ezúttal Borlai Gergő és Papesch Péter is játszani fog. S hogy a szemek is élményhez jussanak, flamenco táncosok lepik el a színpad fennmaradó részét.
- Hogyan sikerültek a farsangi előadások?
- A műsor második része volt a miénk, s frenetikus sikert arattunk. A közönség sehogyan sem akart leengedni minket a színpadról. Volt bennem félelem, jórészt azért, mert nem akármilyen kihívás ennyi klasszikus zenész közé beülni, de ez már a próbák alatt feloldódott, a közös muzsikálás hatására bensőséges kapcsolat jött létre köztünk. Aggódtam amiatt is, hogy miképp sikerül megoldani a hangosítást. A dob és a basszusgitár ugyanis - roppant perverz módon - komputer segítségével szólalt meg. De Szűcs Antal Gábor és a technikusok képesek voltak a hangosítási bravúrra.
- Milyen érzés kamarazenekarral muzsikálni?
- A zenei élmény mellett a hozzáállásuk nyűgözött le. Nem csak a próbákon, illetve a két koncert között, hanem még a következő napi tévészereplés előtt is változtattak egy-két apróságon, hogy még jobb lehessen a produkció. Ilyesmivel ritkán találkozik az ember a rockzenében...
- A megírt szólamok közepette marad teretek a rögtönzésre?
- Természetesen, hiszen ez a zenénk legfőbb jellemzője. Csak míg eddig szinte teljesen mindegy volt, hogy merrefelé megyünk az improvizációkkal, most alkalmazkodnunk kell a kísérethez. Ami egyáltalán nem baj, még élvezzük is, hiszen jó játék.
- A lemezbemutató koncerttel vége szakad az együttműködésnek?
- Remélem, hogy nem. Jó lenne a továbbiakban is közösen zenélni. Van esély arra, hogy ősszel és télen színházi turnén veszünk részt, bár ez nyilván az anyagiak függvénye is. Ilyen méretű produkció támogatók nélkül nem állhat színpadra. Szeretném, ha összejönne a folytatás, mert nagyon élvezem ezt a fajta muzsikálást.


Megjelent a Zenész magazin hírrovatában, 2003-ban.

Hivatalos honlap:

Tátrai Tibor


Tibusz Rádió


Filmrészlet a koncertről:

Latin Queen


Kapcsolódó cikkek:

Latin Duó

Latin Duó: Tűz és szenvedély
Főoldal            Cikkek            Fórum            Közösség            Kapcsolat
Maróthy György © 2006 • Adatvédelmi elvek