Jelentkezz be! [ Új vagy itt? Regisztrálj!]

Díjak futószalagon

Az év első hónapjaiban alig lehet koncertre járni, nagy buli talán csak egy van, Török Ádámé - ezzel szemben szinte egymást érik a díjátadó gálák. Ritkán megyek el ilyen eseményre, mert a zenéhez általában kevés közük van, de most hagyom a cinkelődést, másról akarok írni.
 
Kellemesen meglepett, hogy a Fonogram díjat a két, magyar rock kategóriában arra valóban érdemes zenekar kapta. A Bikini és a Subscribe (utóbbiról ennek örömére kitettem a 2002-ben készített interjút). Figyelve a külföldi és a magyar pop színvonala közötti, egyre mélyülő szakadékot, jól esett megállapítani, hogy rockban jóval kisebb a különbség.

Egy másik díjátadó még előttünk áll, február elsején, a Wigwam 2 Rock Caféban kerül sor a Magyar Rockzenészekért Alapítvány gálakoncertjére. Most először osztják ki az Év MRA Zenekara díjat, a részleteket az alapítvány honlapján találjátok meg, ám talán érdemes az invitálás utolsó sorait idemásolni, hogy mindenkinek tiszta legyen, miről van szó.

"A díjkiosztó gálára minden rockzenészt várunk, aki szeretne többet megtudni az alapítványról és működéséről, és minden rockrajongót is, aki szeretné előrébb juttatni kedvenc csapatát a vágyott rivaldafény felé, vagy csak szeretne igényes helyszínen, igényes hard rock/heavy metal zenére egy kiadósat szórakozni."

 
Főoldal            Cikkek            Fórum            Közösség            Kapcsolat
Maróthy György © 2006 • Adatvédelmi elvek