Jelentkezz be! [ Új vagy itt? Regisztrálj!]

Makovics Dénes: Magic Dialogues

2014. február 13-án a Művészetek Palotájában ad koncertet Makovics Dénes szaxofonos, a magyar jazz és jazz-rock legkiválóbb muzsikusainak közreműködésével.
 
Makovics Dénest leginkább a Bikini szaxofonosaként ismerjük, pedig még egy sor hangszeren játszik, például basszusgitáron és fuvolán, s az évtizedek során sok más, jazz, blues és rock produkcióban is feltűnt. Együtt zenélt a már elhunyt Pege Aladárral, Jávori Vilmossal és Fogarasi Jánossal, dolgozott neves színészek, mint Hofi Géza és Malek Andrea show-műsoraiban, s lassan húsz éve a Készenléti Rendőrség fúvószenekarának tagja.

Dénes nem csak kiváló muzsikus, hanem zeneszerző is. Erről az oldaláról ismertük a legkevésbé – mindeddig. Mert most végre megjelenik első önálló, szerzői albuma, Magic Dialogues címmel. Hangszeres, improvizatív jazz lemezről van szó, s csupa olyan nagyszerű zenész közreműködik rajta, aki igazán otthon van ezen a területen.

A bemutató koncert 2014. február 13-án este fél nyolckor a Művészetek Palotájában lesz. Makovics Dénes szaxofonon, fuvolán és basszusgitáron játszik, társa lesz ezen az estén Oláh Kálmán, Cseke Gábor (zongora), Török Ádám (fuvola, ének), Fekete István (trombita), Schreck Ferenc (harsona), Tornóczki Ferenc (gitár), Egri János, Hárs Viktor, Barcza Horváth József (nagybőgő), Balázs Elemér, Németh Gábor, Sramkó János, Kaszás Péter (dob), Czibere József (ütőhangszerek), Tisza Bea, Winand Gábor (ének), valamint a Budapest Jazz Orchestra.

Fotó: Forgó Viktória
 
Főoldal            Cikkek            Fórum            Közösség            Kapcsolat
Maróthy György © 2006 • Adatvédelmi elvek