Jelentkezz be! [ Új vagy itt? Regisztrálj!]

Mohai Tamás szerzői est

Február 5-én este nyolckor az A38-on különleges koncertre kerül sor: Mohai Tamás szerzői estjén egymás után nyolc zenekarral áll színpadra. Többek között lesz Faxni, Háború és RABB – kihagyhatatlan bulinak ígérkezik.
 
A nyolc formációban tizenhat muzsikus szólaltat meg tizenhat dalt, tehát nem kell Guinness-rekordkísérlettől tartani, nem a közönség lefárasztása a cél, inkább a kiváló gitáros-énekes pályája egy részének bemutatása, zanzásítva. Mert minden bandát nyilván nem csődíthet a hajóra, nem lesz KFT, nem áll össze újra a Boom Boom, de így is izgalmas stíluskavalkád vár a hallgatókra.

Ha valami összetarthatja a jazz, a rock, a blues és a funky nótákból álló műsort, az nyilván Mohai Tamás személye. Szerzeményei minden zenekarában jellegzetesen „mohaisak”, s nem azért, mert senki nem tud kibújni a bőréből – a magyar könnyűzenében éppen hogy sokan igyekeznek kibújni a bőrükből, hátha könnyebben érvényesülnek. Mohaiban ez sosem merült fel, olyan bőrbe bújhatna, amibe akarna, tehetsége, tudása megvan hozzá, csakhogy neki megfelel a saját bőre...

Ahogy megfelel nekünk, zenekedvelőknek, valamint egykori és mai zenésztársainak, akik szép számban képviseltetik majd magukat a színpadon (s le merném fogadni, hogy a nézőtéren is). A teljesség igénye nélkül néhány név a fellépők közül: Török Ádám, Köves Miklós, Muck Ferenc, Hirleman Bertalan, Szappanos György és Huszár Endre is színpadra áll az este folyamán. (A teljes lista nagy méretben itt tekinthető meg.) Érdemes időben érkezni, hogy halljuk az előzenekart, a Permanent State-et, amelyben Mohai Tamás igen tehetséges lánya, Marietta énekel.

Faxni: Kémdal

 
Főoldal            Cikkek            Fórum            Közösség            Kapcsolat
Maróthy György © 2006 • Adatvédelmi elvek