Jelentkezz be! [ Új vagy itt? Regisztrálj!]

Bikini 30

2012-ben lesz harminc éves a Bikini. A jubileumi évben minden megtörténik, aminek ilyenkor meg kell történnie: februárban nagy koncertet rendeznek, még a tavasszal CD és DVD jelenik meg róla, s ugyancsak ekkorra várható a zenekar teljes pályáját összefoglaló könyv. Utóbbi készülésérõl blogot indítottam.

Ízelítõül itt egy bejegyzés, az elsõ Bikini könyvrõl:

1997-ben jelent meg, a Bikini visszatérésére. Az Oláh Nyomda és Kiadó Bt. jelentette meg, tudomásom szerint ötezer példányban. Évek óta nem lehet kapni, legfeljebb antikváriumokban bukkan fel. Még szerencse, hogy a neten elolvasható: itt.

Nemrég vittem számítógépre, mert annak idején Erikán íródott. Ahogy gépeltem, sok minden eszembe jutott, úgyhogy hamarosan fogok idézni belõle. Most viszont az az emlék bukkant fel, amikor a megjelenés után néhány héttel sajtótájékoztatón találkoztam egy "kollégával". Érdeklõdött, mennyi idõ alatt írtam meg. Számolgattam, mert addig nem gondoltam rá, hogy összeadjam a hónapokat. Végül azt mondtam, talán fél év lehetett. Diadalmas mosollyal vágta rá: "Én a ... zenekarról két hét alatt írtam könyvet!"
 
Még egy versenyszám, amiben kár volna indulnom az olimpián :-) Mindegy, a lényeg az, hogy most is fél évem van rá. Még ma el is kezdem, Lojzival beszélgetve kedvenc sörözõnkben, csapolt Pilsner társaságában.

2011.08.30. 14:16

Creative Commons License
Ezt a Mû mûvet Creative Commons Jelöld meg!-Ne add el!-Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé.
Főoldal            Cikkek            Fórum            Közösség            Kapcsolat
Maróthy György © 2006 • Adatvédelmi elvek