Jelentkezz be! [ j vagy itt? Regisztrlj!]

Közeli helyeken – Bikini 30

2012-ben lett harmincéves a magyar könnyûzene egyik meghatározó együttese, a Bikini. A zenészek nem vártak sokat az ünnepléssel, már februárban közel négy órás koncerten mutatták be az igen komoly életmûvet. A nyár elejére készült el a dupla CD és DVD a mûsor anyagával, a koncertlemezek után pedig most jelenik meg a koncertkönyv.

Maróthy György mûve ugyanis a jubileumi koncert menetét követve mutatja be a Bikini együttest. Az olvasó újra ott érezheti magát az elõadáson, s közben megismeri a zenekar három évtizedes történetét, valamint a jelenlegi és egyben a leghosszabb ideje együtt lévõ tagságot. A Bikini zenészei jubileumi alkalmakkor ritkán tapasztalt õszinteséggel beszélnek életükrõl, a muzsikáról, a közönségrõl, vagy akár a politikáról.

A kötet képanyaga is rendhagyó, mert ugyan a jubileumi koncerten készített, igényes fotósorozat az ünnepi hangulatot idézi fel, ám emellett eddig még sosem publikált felvételek kalauzolnak el a kulisszák mögé. Bemutatva, hogyan turnéznak, azaz hogyan muzsikálnak és utána hogyan mulatoznak a Bikini tagjai.

A Közeli helyeken – Bikini 30 kiadója az FMS Bt., forgalmazója az EMI Zenei Kft.Foldal            Cikkek            Frum            Kzssg            Kapcsolat
Marthy Gyrgy © 2006 • Adatvdelmi elvek