Jelentkezz be! [ j vagy itt? Regisztrlj!]

Újra Boom Boom!

Májusban tér vissza Tátrai Tibor, Mohai Tamás, Jamie Winchester, Szappanos György és Borlai Gergõ parádés formációja, a Boom Boom zenekar.
 
Szupergrup két okból szokott alakulni. Vagy egyszerûen a pénzért, vagy a közönség kedvéért. Illetve legyünk jóindulatúak: egyszerre a kettõért. Akadt azonban egy kivétel: a Boom Boom 1998 végén a benne résztvevõ zenészek örömére jött létre. Tátrai Tibor, Mohai Tamás, Jamie Winchester, Szappanos György és Borlai Gergõ egyetlen estére szervezõdött jam session keretében állt színpadra, s olyan jól érezték magukat és egymást, hogy kedvük támadt továbbra is együtt muzsikálni. Amivel – ha pénz nem is ömlött – a közönség kedvére is tettek. Akár kis klubban, akár mûvelõdési házban, akár fesztiválon léptek fel, az emberek szája tátva maradt a zenét hallgatva.

Komoly volt ez a zene. Komolyzene. Más szerzõk, többek között Jimi Hendrix, Lennon-McCartney, Stevie Wonder és Robben Ford kompozícióit interpretálták a muzsikusok a koncerteken. Mindezt a rock, a blues, a jazz „lazaságával” kombinálva, azaz saját felfogásban elõadva, improvizatív szólókkal dúsítva.

A Boom Boom két albumot készített, az elsõ természetesen koncertfelvétel volt 1999-ben, a második már saját számokat tartalmazott két évvel késõbb. Ám nem sokkal ezután fel is oszlott a zenekar, ami ellen hiába tiltakoztak a rajongók az interneten.

Pár nappal ezelõtt azonban újra találkozott az öt zenész. Ahogy Facebook üzenetükben írták: „Tegnap egy szórakozóhely családias környezetében megalakult egy zenekar... Tagjai: Tátrai, Mohai, Borlai, Jamie, Szappanos... Tagjai úgy döntöttek, hogy a legjobb név talán a Boom Boom lesz az új formációnak :-)

Az elsõ koncertre a hírek szerint május 13-án, a Gödör Klubban kerül sor. Nagyon várjuk!

Addig is érdemes hallgatni a két albumot, mindkettõ letölthetõ Tátrai Tibor honlapjáról: Live és Intergalactic Megahello
Olvasnivalónak interjú 2000-bõl
 
Foldal            Cikkek            Frum            Kzssg            Kapcsolat
Marthy Gyrgy © 2006 • Adatvdelmi elvek