Jelentkezz be! [ Új vagy itt? Regisztrálj!]

Full Playback: Aranylemez

Brit tudósok kutatása szerint a fejlett humorérzék és a kimagasló zenei tudás között kimutatható kapcsolat van. Tanulmányuk elkészítéséhez a Full Playback együttes tagjait használták kísérleti alanyként. A magát megnevezni nem óhajtó dr. Ph. D. nyilatkozta a sajtónak: „Szapi és Géber dumáin még mindig fetrengek, a fülembõl meg sehogy sem mennek ki a Full Playback dalai. Ó, azok a tréfák! Ó, azok a hangszerszólók!"
 
Szappanos György (basszusgitár), Kovács Gábor (billentyûs hangszerek), Frankie Látó (hegedû), Csepregi Gyula (szaxofon) és Banai Szilárd (dob) együttese elkészítette elsõ albumát, az Aranylemezt. A bemutató koncertre november 17-én este nyolckor a Mappa Clubban (volt Trafó Bár Tangó) kerül sor. S figyelem! Szapi most komolyan beszél:

„Együtt tettünk kísérletet arra, hogy a nem jazz fanatikusok számára is fogyasztható összegzését adjuk mindazoknak a zenei élményeknek, amiket a jazz, a világzene és a rock mûfajában tevékenykedve – ezres nagyságrendben mérhetõ fellépéseink során – külön-külön szereztünk, és megpróbáljuk bizonyítani, hogy ez a stílus nem marginális zene, hanem a populáris irányzatokon is átható motívumrendszer, amely - akár elfogadjuk, akár nem - alapvetõen befolyásolja muzikális befogadásunkat. Negligálása tehát a kiadók és a médiatulajdonosok részérõl teljes mértékben érthetetlen és értelmetlen.”

 
Főoldal            Cikkek            Fórum            Közösség            Kapcsolat
Maróthy György © 2006 • Adatvédelmi elvek