Jelentkezz be! [ j vagy itt? Regisztrlj!]

Lux a Gödörben

Tavaly ünnepelte negyvenedik születésnapját a Lux együttes. Felkai Miklós, Makranczy Béla, Pikó Sándor és Tikász Sándor azonban nem érzi úgy, hogy ezzel kitette volna a pontot a mondat végére. A Lux folytatja, május elsején a Gödör Klubban ad koncertet.
 
„Az induláskor arról álmodtunk, hogy egyszer majd mindkét gitáros kétnyakú hangszerrel lép színpadra” – mondja Felkai Miklós. „Méghozzá nem a jobban ismert, tizenkét- és hathúros változattal, hanem szóló és basszus funkcióval. Röpke negyven év alatt valóra is vált az álmunk – tavaly tavasszal végre így játszhattunk a debreceni Kölcsey Központban.”

A jubileumi koncertrõl készült felvétel elõbb-utóbb CD-n és DVD-n is megjelenik, addig május elsején este nyolctól a Gödör Klubban zenél a Lux. (Érdemes idõben érkezni, mert feszített a program, kilenckor már a cseh Chaotic játszik.) Szó van új album készítésérõl is, tehát az ország egyik legnagyobb múltú bandája továbbra is aktív marad.

Felkai Miklós másik zenekara, a Felkai Jam úgy egy éve nem lépett színpadra, bár nem oszlott fel, jelenleg csak pihen. Viszont itt egy új formáció, a Fantomasz. Felkai mellett Borbély Zsolt, Lõrincz Viktor, Nagy Róbert, Szentpéteri Dezsõ és Tisza József alkotja, s túlnyomórészt Color dalokat játszik. Valamint néhány East nótát is megszólaltat, ha már Tisza József annak idején ezen zenekar énekeseként tûnt fel. A Fantomasz a Zen-Aid for Japan segélykoncerten mutatkozik be, április 21-én este hattól a SYMA Csarnokban.

 
Foldal            Cikkek            Frum            Kzssg            Kapcsolat
Marthy Gyrgy © 2006 • Adatvdelmi elvek