Jelentkezz be! [ Új vagy itt? Regisztrálj!]

Magyarok a nagyvilágban

Kialakult a Guitar Idol százas döntõjének mezõnye – erõs magyar jelenléttel
 
Szép új világunkban az a nagyon jó, hogy a nemzetközi jelenléthez ki sem kell mozdulni a kisszobából. A zenész talán rak némi rendet, mielõtt hangszerével a webkamera elé ül, utána máris mehet a móka, s ha videóját ügyesen terjeszti, a Föld legtávolabbi pontjain is megismerhetik produkcióját.

Internetes világsztár persze hamarabb lesz mosómedve vagy pingvin, mint például gitáros, de a cél nem is az, hogy mindenki hallja a mûvet, épp elég, ha zeneértõk, zenekedvelõk számtógépeire jut el. Ebben segít többek között a Guitar Idol nevû versengés. Jutott már az élõ fináléba magyar gitáros, méghozzá Pálfi András - nyilván az õ sikere is eredményezte, hogy a jelenleg zajló versenyen a korábbinál több honfitársunk indult el. A százas döntõ listáját néhány napja hozták nyilvánosságra, s öt magyar nevet is felfedezhetünk rajta!

Ismert és eddig ismeretlen muzsikusainknak õszig drukkolhatunk (s hamarosan szavazhatunk is rájuk), hogy ott legyenek az angliai élõ döntõ tíz versenyzõje között.

A produkciók a nevekre kattintva hallgathatók és tekinthetõk meg:

BG Sanyi
Halmai Richie
Lovrek Krisztián
Lukács Peta
Petró Tamás

S hogy ne csak gitárosokról essen szó, ezt a basszusszólót Lõrincz Viktor magyar kereskedelmi rádió versenyére írta, persze sosem hangzott el a mûsorban, de arra azért jó volt, hogy a No Treble nemzetközi basszusgitáros oldalon április hónap harmadik legjobbjának válasszák. Közvetlenül Pastorius mögött állva nem is ragyog olyan csúnyán az a bronz...
 
Főoldal            Cikkek            Fórum            Közösség            Kapcsolat
Maróthy György © 2006 • Adatvédelmi elvek