Jelentkezz be! [ j vagy itt? Regisztrlj!]

Makovics Dénes: Magic Dialogues

2014. február 13-án a Mûvészetek Palotájában ad koncertet Makovics Dénes szaxofonos, a magyar jazz és jazz-rock legkiválóbb muzsikusainak közremûködésével.
 
Makovics Dénest leginkább a Bikini szaxofonosaként ismerjük, pedig még egy sor hangszeren játszik, például basszusgitáron és fuvolán, s az évtizedek során sok más, jazz, blues és rock produkcióban is feltûnt. Együtt zenélt a már elhunyt Pege Aladárral, Jávori Vilmossal és Fogarasi Jánossal, dolgozott neves színészek, mint Hofi Géza és Malek Andrea show-mûsoraiban, s lassan húsz éve a Készenléti Rendõrség fúvószenekarának tagja.

Dénes nem csak kiváló muzsikus, hanem zeneszerzõ is. Errõl az oldaláról ismertük a legkevésbé – mindeddig. Mert most végre megjelenik elsõ önálló, szerzõi albuma, Magic Dialogues címmel. Hangszeres, improvizatív jazz lemezrõl van szó, s csupa olyan nagyszerû zenész közremûködik rajta, aki igazán otthon van ezen a területen.

A bemutató koncert 2014. február 13-án este fél nyolckor a Mûvészetek Palotájában lesz. Makovics Dénes szaxofonon, fuvolán és basszusgitáron játszik, társa lesz ezen az estén Oláh Kálmán, Cseke Gábor (zongora), Török Ádám (fuvola, ének), Fekete István (trombita), Schreck Ferenc (harsona), Tornóczki Ferenc (gitár), Egri János, Hárs Viktor, Barcza Horváth József (nagybõgõ), Balázs Elemér, Németh Gábor, Sramkó János, Kaszás Péter (dob), Czibere József (ütõhangszerek), Tisza Bea, Winand Gábor (ének), valamint a Budapest Jazz Orchestra.

Fotó: Forgó Viktória
 
Foldal            Cikkek            Frum            Kzssg            Kapcsolat
Marthy Gyrgy © 2006 • Adatvdelmi elvek