Jelentkezz be! [ Új vagy itt? Regisztrálj!]

maláta antológia

Bocs, ez nem zenei téma, akkor kattints, ha a sör és az irodalom érdekel :-)
 
1993-ban napilapnál dolgoztam, a kultúrrovatban, kicsit untam már a magas kultúrát (többet írtam alternatív táncszínházakról, mint rockzenérõl...), amikor hírét vettem, hogy sörirodalmi és korcsmakulturális folyóirat indul. Ez az én témám! – csaptam le rá azonnal. A maláta szerkesztõjével, Kovács Gáborral a Lövölde téri John Bullban találkoztunk, az egyhasábos hírhez bõvel elegendõ lett volna egy korsó Skol, de emlékeim szerint több fogyott, úgyhogy hamarosan én is csatlakoztam a szerzõgárdához.

A lap újságosnál nem volt kapható, a legtöbb fõvárosi és néhány vidéki sörözõben ingyen olvashatták a vendégek. Talán meg is tették, ki tudja, nekünk az számított, hogy kedvünkre írhatunk életünk egyik meghatározó részérõl: a sörivás élményérõl. A honorárium olyannyira nem számított, hogy fel sem tudom idézni az összegeket – ellenben jól emlékszem a „szerkesztõségi értekezletekre” a Tóth kocsma boldog óráiban, vagy az utolsó összejövetelekre a Budai Sportban. Mert persze a maláta is megszûnt, kilenc évfolyam után.

Emlékét a most megjelent antológia õrzi, Temesi Ferenc, Váncsa István, Para-Kovács Imre és mások írásaival. Igazán újjászülethetne az interneten...
 
Főoldal            Cikkek            Fórum            Közösség            Kapcsolat
Maróthy György © 2006 • Adatvédelmi elvek