Jelentkezz be! [ Új vagy itt? Regisztrálj!]

Hooligans - Több rajongó, több kritikus

Több rajongó, több kritikus

Szimpatikus, fiatal rockbanda - ez volt az általános vélekedés, amikor a Hooligans elindult. Csakhogy azóta a zenekar befutott. Komoly lemezeladást produkál, s a koncertek telt ház elõtt zajlanak. Ördögh Csipa (ének), Tóth Tibi (gitár), Moritcz (basszusgitár) és Kiss Endi (dob) olyan helyeken is feltûnik, ahol korábban nem találkozhattunk a rock képviselõivel. Természetes-e vagy sem, de tény, hogy ma már nem egyértelmû a Hooligans megítélése.

- Nekem úgy tûnik, a közönség és a szakma egyes köreiben is ellenérzést szült, amikor váltottatok, s elkezdtetek a pop világában feltûnni.
- Ez nem azt jelenti, hogy betagozódtunk volna - mondja Kiss Endi. - Épp ellenkezõleg: a rockzenét visszük el olyan közegbe, ahol addig nem volt hallható. Ez a muzsika csak az utóbbi években vált rétegzenévé, addig tömegek szerették. S szeretnék most is, ha hallhatnák. Amennyiben ez a módja, akkor így juttatjuk el hozzájuk. Ott van például a Dalnokok Ligája: rockerként jutottunk be egy ilyen mûsorba, s ha már ott voltunk, igyekeztünk helytállni. Magyarországon mostanában nem becsülik sokra a rockzenészeket - reméljük, szereplésünkkel változtatni tudtunk ezen a megítélésen. Amúgy pedig nyilvánvaló, hogy ha több a rajongónk, akkor több a kritikusunk is. Eleinte csak azok szólaltak meg, akiknek tetszett, amit csinálunk, most más hangok is hallhatók.
- Kellett változtatnotok a zenéteken, hogy eljuthassatok road-showkra, gyakran szerepeljetek a tévékben?
- A mai napig rockot játszunk. Azt a rockot, amit szeretünk. Ebben a Red Hot Chili Peppers éppúgy benne van, mint a Mötley Crüe, a Metallica, vagy akár Sting, sõt Robbie Williams is. Összefoglalva: glam-rockot nyomunk, modern felfogásban. Nem, nem változtattunk, hiszen ezt kezdtük el játszani másfél évtizede, szinte még gyerekfejjel Szerencsen, a Ramses együttesben. Egyik lemezünkre sem lehet rásütni, hogy egysíkú lenne, a negyedik, a Szenzáció!!! címû talán még az eddigieknél is változatosabb. Sosem akartunk sablonosan "zúzni", Csipa pedig nem fog hörögni, ha már ilyen nagyszerû adottságai vannak. Ezen az albumon végre igazán megmutathatta, mire képes.
- Ráadásul februártól csak a Hooligans tagja, elhagyta a Dirty Dance együttest.
- Tibinek és Moritcznak is volt másik zenekara, de egyelõre pihentetik a Red Hot nótákat játszó bandát. Úgy gondoljuk, ez most az az idõszak, amikor minden erõnkkel a Hooligans-re kell koncentrálnunk. Reméljük, egyszer majd eljutunk odáig, hogy havi három hatalmas bulink lesz, s akkor mellette mindenki tud mást is csinálni, de most a saját zenekarunk a legfontosabb. Komoly megmérettetés elõtt állunk, március 13-án a Petõfi Csarnokban adunk önálló koncertet. Decemberben ezerhatszázan voltak kíváncsiak ránk a Wigwamban, még jóval éjfél után is húszméteres sor kígyózott a bejárat elõtt. Ekkor jöttünk rá, hogy most már muszáj megpróbálkoznunk egy igazán nagy bulival.


Megjelent a Zenész magazin hírrovatában, 2004-ben.
Hivatalos honlap:

Hooligans


Blog:

Hooligans blog
Főoldal            Cikkek            Fórum            Közösség            Kapcsolat
Maróthy György © 2006 • Adatvédelmi elvek