Jelentkezz be! [ j vagy itt? Regisztrlj!]

Djabe a világ körül

Amikor tavaly õsszel elhunyt a Djabe egyik alapító tagja, a kiváló ütõhangszeres és énekes Sipos András, kevesen gondolták, hogy a zenekar fel tud állni a padlóról. Másfél hónappal késõbb ugyan Sipi emlékkoncertet rendeztek a Petõfi Csarnokban, a négy órás mûsor telt ház elõtt szólalt meg, ám új lemezre, turnéra nem számíthattunk.
 
Pedig a friss album, a Take On felvételeit még Sipos Andrással kezdte el a Djabe. Az összes ütõs, s majdnem minden énekszólamot sikerült rögzíteni vele. Sipi utolsó stúdiólemezét egy sor extra egészíti ki, köztük megtaláljuk utolsó fellépésének ötvenperces videóját is.

Most pedig világ körüli turnéra indul a világzenét játszó Djabe, Ázsiától Európán át Amerikáig. Kovács Ferenc (trombita, hegedû, ének), Kovács Zoltán (billentyûs hangszerek) Banai Szilárd (dobok, ütõhangszerek), Barabás Tamás (basszusgitár) és Égerházi Attila (gitár, ütõhangszerek) társa, akárcsak a lemezen, a kanadai John Nugent (szaxofon) és az azerbajdzsáni Malik Mansurov (tar) lesz. Magyarországon három koncertre kerül sor, május elsején a gyõri Egyetemi Hangversenyteremben, másodikán Budapesten, a volt MOM Mûvházban, harmadikán pedig a debreceni Kölcsey Központban.

Sipos András utolsó fellépéseInterjú 1998-ból
 
Foldal            Cikkek            Frum            Kzssg            Kapcsolat
Marthy Gyrgy © 2006 • Adatvdelmi elvek