Jelentkezz be! [ j vagy itt? Regisztrlj!]

Little G. Weevil magyar turnéja

Georgiai és alabamai koncertsorozata után érkezik Magyarországra Little G. Weevil, kiváló blues gitáros és énekes. Hogy mit keres itt? Hazajön. Õ ugyanis Szûcs Gábor.
 
Nem évtizedekkel ezelõtt külföldre szakadt hazánkfiáról van szó, Szûcs Gábor még csak harminchárom éves. Sokáig a magyar blues tipikus útján járt, azaz klubozott, fesztiválokon lépett fel, lemezeket készített – annak a néhány száz embernek, akit itthon érdekel ez a zene. S örült, ha ki tudta fizetni a számláit. Nem véletlenül mondta 2004-ben, hogy „hibát követ el az a blues muzsikus, aki ettõl az országtól várja a megélhetést.” Még abban az évben nekivágott a nagyvilágnak, Amerikában és Angliában is élt az elmúlt idõben.
Nem lett világsztár, de nem is ez volt a célja, hanem az, ami minden zenésznek: minél több emberhez eljuttatni a dalait. Little G. Weevil jól halad, két évvel ezelõtt Memphisben készített lemezt, Amerika több államában és Kanadában is sikerrel turnézott.
Hamarosan ismét itthon köszönthetjük, decemberben nyolc koncertet ad Dunaújvárostól Tarjánon át Békéscsabáig, hol szólóban, hol Horváth Misi szájharmonikással duóban, hol pedig zenekarral.

 
Foldal            Cikkek            Frum            Kzssg            Kapcsolat
Marthy Gyrgy © 2006 • Adatvdelmi elvek