Jelentkezz be! [ Új vagy itt? Regisztrálj!]

Ogi – Életmûkoncert

December nyolcadikán a Gödör Klubban kerül sor Peter Ogi életmûkoncertjére – a kiváló szerzõ és elõadó teljes pályáját feleleveníti, az egykori punklegenda, a Spions számaitól a filmzenéken át legújabb albuma anyagáig.
 
Ogi sokak számára õspunk, hiszen a hetvenes években a Spions, a magyar alternatív zene elindítójának tekintett együttes alapítója volt. Másoknak világjáró korszaka ugrik be a következõ évtizedbõl, amikor Párizsban, Londonban és New Yorkban is muzsikált, a world music elõfutáraként. Nyilván vannak, akik elsõsorban filmzeneszerzõként gondolnak rá, elvégre tucatnyi mozi komponistája volt.

Nekem egyszerûen csak zenész, mert 1995-ben, a Blaze megjelenése körül ismertem meg. Az album letisztult zenéje és az egyéni elõadásmód fogott meg. Peter Ogi úgy zenész, ahogyan az a nagykönyvben meg van írva: gondolatait, érzéseit legjobban a muzsikájával tudja átadni, s ha már így alakult, nem futamodik meg a feladattól.

Pedig sokáig súlyos betegség gyötörte, ám eközben is csak arra gondolt, mikor állhat újra színpadra. Talán még nem is volt tökéletesen egészséges, amikor újra megtette. De jól tette, mert a Central Europe Café, majd az OgiOneMan Társulat is nagyszerû koncertekkel ajándékozta meg a közönséget.

Lemezt sokáig nem készített, most azonban itt van az Ok.Ok címû album, Ogi elsõ, teljes egészében magyarul megszólaló anyaga. December nyolcadikán a Gödör Klubban hallhatjuk élõben a dalokat, ám nem csak ezeket, ugyanis életmûkoncertrõl van szó. Közel három órán át fog szólni a zene, Peter Ogi minden korszakát érintve. A közremûködõ zenészek között ott lesz Madarász „Madi” Gábor, Leskovics „Lecsó” Gábor, Frankie Látó, Varga Líviusz és Somló Tamás is.
 
Főoldal            Cikkek            Fórum            Közösség            Kapcsolat
Maróthy György © 2006 • Adatvédelmi elvek