Jelentkezz be! [ Új vagy itt? Regisztrálj!]

Világzene és világtánc

A Shannon.hu és a Shannon World Dance Company augusztus 1-én a a városligeti Vajdahunyad várában mutatja be különleges produkcióját
 
Péter János (fuvola), Molnár Sándor (gitár, ének), Batta Gábor (harmonika), Sajben Gábor (basszusgitár) és Juhász Róbert (dob) négy évvel ezelõtt hozta létre a Shannon.hu együttest. Sajátos világzenét játszanak, magyar és balkáni ritmusokra építve szólaltatnak meg európai, azon belül is leginkább kelta népzenei dallamokat, ráadásul a dalokra a klasszikus és a modern zene is hatással van.

A muzsika már önmagában is izgalmas, az elõadásokon viszont még nagyobb élményben lehet részünk. A Shannon.hu ilyenkor a Shannon World Dance Company társaságában lép fel. Tihanyi Andrea (koreográfus) társaival együtt a zenekarhoz hasonlóan ugyancsak fúzióban "utazik", az ír sztepp mellett a barokk tánc, a modern mozgásmûvészet, a balett, vagy akár a kalotaszegi legényes elemeit használva mutatja be, milyen is az a világtánc.

Az új mûsor a Hajnaltól hajnalig címet viseli - bemutatójára augusztus elsején este nyolctól igazán exkluzív helyszínen, a Városligeti-tó partján fekvõ Vajdahunyad várában kerül sor.


 
Főoldal            Cikkek            Fórum            Közösség            Kapcsolat
Maróthy György © 2006 • Adatvédelmi elvek