Jelentkezz be! [ j vagy itt? Regisztrlj!]

Díjak futószalagon

Az év elsõ hónapjaiban alig lehet koncertre járni, nagy buli talán csak egy van, Török Ádámé - ezzel szemben szinte egymást érik a díjátadó gálák. Ritkán megyek el ilyen eseményre, mert a zenéhez általában kevés közük van, de most hagyom a cinkelõdést, másról akarok írni.
 
Kellemesen meglepett, hogy a Fonogram díjat a két, magyar rock kategóriában arra valóban érdemes zenekar kapta. A Bikini és a Subscribe (utóbbiról ennek örömére kitettem a 2002-ben készített interjút). Figyelve a külföldi és a magyar pop színvonala közötti, egyre mélyülõ szakadékot, jól esett megállapítani, hogy rockban jóval kisebb a különbség.

Egy másik díjátadó még elõttünk áll, február elsején, a Wigwam 2 Rock Caféban kerül sor a Magyar Rockzenészekért Alapítvány gálakoncertjére. Most elõször osztják ki az Év MRA Zenekara díjat, a részleteket az alapítvány honlapján találjátok meg, ám talán érdemes az invitálás utolsó sorait idemásolni, hogy mindenkinek tiszta legyen, mirõl van szó.

"A díjkiosztó gálára minden rockzenészt várunk, aki szeretne többet megtudni az alapítványról és mûködésérõl, és minden rockrajongót is, aki szeretné elõrébb juttatni kedvenc csapatát a vágyott rivaldafény felé, vagy csak szeretne igényes helyszínen, igényes hard rock/heavy metal zenére egy kiadósat szórakozni."

 
Foldal            Cikkek            Frum            Kzssg            Kapcsolat
Marthy Gyrgy © 2006 • Adatvdelmi elvek