Jelentkezz be! [ Új vagy itt? Regisztrálj!]

Jon Lord magyar zenészekkel!

Március elején két koncertet ad a Deep Purple egyik alapítója, Jon Lord Magyarországon. Budapesten és Debrecenben is magyar muzsikusok kísérik, a Cry Free, valamint az Óbudai Danubia Zenekar.
 
Ugye senkinek nem kell bemutatni Jon Lordot? Akkor jó... No és talán a Concerto for Group and Orchestra is rémlik minden zenekedvelõnek. Lord versenymûvét 1969-ben adta elõ a Deep Purple a Royal Philharmonic Orchestra közremûködésével a londoni Royal Albert Hallban. Ez volt az elsõ eset a zene történetében, hogy rockbanda és szimfonikus zenekar együtt muzsikált. Hatását nem kell ecsetelni, a mai napig készülnek hasonló produkciók, mindannyiunk örömére.

Négy évtizeddel késõbb a mû Magyarországon is színpadra kerül a szerzõ elõadásában. Az Egy este Jon Lorddal címû koncertsorozat részeként március 4-én Budapesten, a Mûvészetek Palotájában, március 5-én pedig Debrecenben, a Fõnix Csarnokban hallgathatjuk meg a darabot, Lord újabb kompozícióival kiegészítve. A poén pedig most jön: a Deep Purple „szerepében” a magyar Cry Free, a Royal Philharmonic Orchestra helyett pedig az Óbudai Danubia Zenekar lép színpadra! Énekel a lengyel Kasia Laska és a walesi Steve Balsamo.

(A Cry Free addig sem tétlenkedik, január 17-én a Wigwamban Szekeres Tamással kiegészülve lép fel, hogy eddigi legkeményebb buliját adja.) 
Főoldal            Cikkek            Fórum            Közösség            Kapcsolat
Maróthy György © 2006 • Adatvédelmi elvek