Jelentkezz be! [ j vagy itt? Regisztrlj!]

Negyven éves a Deep Purple

Jeles esztendõ volt 1968. Úgy tûnt, változhat a világ - végül persze nem tette, de hát a világ már csak ilyen... Sok minden indult el negyven évvel ezelõtt, s akadt köztük, amelyik valóban felforgatta, ha nem is az egész világot, de a könnyûzenéét mindenképpen. Megalakult a Deep Purple.
 
Nehéz mellõzni a közhelyeket, ha arról akarunk szólni, mekkora jelentõséggel bír a zenekar a rock történetében, így inkább csak maradjunk abban, hogy ha egy kölyök gitározni kezd, a mai napig a Smoke On The Waterrel kezd. S ez csak egy dal, a Deep Purple egyetlen korszakából.

A lényeg az, hogy boldog évfordulót a zenekarnak és minden muzsikusnak, aki valaha is megfordult benne! Ezt nem csak én mondom, a Deep Purple magyar tribute bandája, a Cry Free is megteszi, szeptember 12-én este fél tizenegytõl a Wigwam Rock Clubban. Bõ két órán keresztül fognak szólni a Purple legendás dalai, olyan vendégénekesek közremûködésével, mint Rudán Joe (Coda, Pokolgép), Sághy Kálmán (Lead Zeppelin) és Holubecz Bálint (Zepsession). A leghíresebb vendég pedig maga a Deep Purple lesz, még ha csak virtuálisan is...

A Smoke On The Water, harmincöt évvel ezelõtt:

 
Foldal            Cikkek            Frum            Kzssg            Kapcsolat
Marthy Gyrgy © 2006 • Adatvdelmi elvek