Jelentkezz be! [ j vagy itt? Regisztrlj!]

Mohai Tamás szerzõi est

Február 5-én este nyolckor az A38-on különleges koncertre kerül sor: Mohai Tamás szerzõi estjén egymás után nyolc zenekarral áll színpadra. Többek között lesz Faxni, Háború és RABB – kihagyhatatlan bulinak ígérkezik.
 
A nyolc formációban tizenhat muzsikus szólaltat meg tizenhat dalt, tehát nem kell Guinness-rekordkísérlettõl tartani, nem a közönség lefárasztása a cél, inkább a kiváló gitáros-énekes pályája egy részének bemutatása, zanzásítva. Mert minden bandát nyilván nem csõdíthet a hajóra, nem lesz KFT, nem áll össze újra a Boom Boom, de így is izgalmas stíluskavalkád vár a hallgatókra.

Ha valami összetarthatja a jazz, a rock, a blues és a funky nótákból álló mûsort, az nyilván Mohai Tamás személye. Szerzeményei minden zenekarában jellegzetesen „mohaisak”, s nem azért, mert senki nem tud kibújni a bõrébõl – a magyar könnyûzenében éppen hogy sokan igyekeznek kibújni a bõrükbõl, hátha könnyebben érvényesülnek. Mohaiban ez sosem merült fel, olyan bõrbe bújhatna, amibe akarna, tehetsége, tudása megvan hozzá, csakhogy neki megfelel a saját bõre...

Ahogy megfelel nekünk, zenekedvelõknek, valamint egykori és mai zenésztársainak, akik szép számban képviseltetik majd magukat a színpadon (s le merném fogadni, hogy a nézõtéren is). A teljesség igénye nélkül néhány név a fellépõk közül: Török Ádám, Köves Miklós, Muck Ferenc, Hirleman Bertalan, Szappanos György és Huszár Endre is színpadra áll az este folyamán. (A teljes lista nagy méretben itt tekinthetõ meg.) Érdemes idõben érkezni, hogy halljuk az elõzenekart, a Permanent State-et, amelyben Mohai Tamás igen tehetséges lánya, Marietta énekel.

Faxni: Kémdal

 
Foldal            Cikkek            Frum            Kzssg            Kapcsolat
Marthy Gyrgy © 2006 • Adatvdelmi elvek