Jelentkezz be! [ Új vagy itt? Regisztrálj!]

Latin kavalkád - Gitárosok és kamarazenekar

Gitárosok és kamarazenekar

Tátrai Tibor és Szûcs Antal közös gitárprodukciója évekkel ezelõtt két muzsikus örömzenéléseként indult. A színpad nélküli kis klubokban gép szolgáltatta az alapot. Ehhez képest április huszadikán a Budapest Kongresszusi Központban húszegynéhány zenész, valamint táncosok lépnek fel, hogy bemutassák a Latin Latin címû album dalait.

- Továbbra is ott vagyunk a klubokban - mondja Tátrai Tibor. - Ez a koncert, a Latin kavalkád rendhagyó lesz, bár két hasonlóra már sor került február elején, a Veszprémi Petõfi Színházban. A Mendelssohn Kamarazenekar minden farsangkor különleges produkciót mutat be. Roma cimbalmos, jazzklarinétos és bluesherflis után idén minket választott a Kováts Péter vezette társulat. Az átiratokat és a hangszereléseket Pacsay Attila készítette, méghozzá briliáns igényességgel. Innen jött az ötlet, hogy a második lemezünket bemutató koncerten is ott legyen a kamarazenekar. Veszprémben még csak Horváth Kornél lépett fel velünk a felvételen közremûködõk közül, ezúttal Borlai Gergõ és Papesch Péter is játszani fog. S hogy a szemek is élményhez jussanak, flamenco táncosok lepik el a színpad fennmaradó részét.
- Hogyan sikerültek a farsangi elõadások?
- A mûsor második része volt a miénk, s frenetikus sikert arattunk. A közönség sehogyan sem akart leengedni minket a színpadról. Volt bennem félelem, jórészt azért, mert nem akármilyen kihívás ennyi klasszikus zenész közé beülni, de ez már a próbák alatt feloldódott, a közös muzsikálás hatására bensõséges kapcsolat jött létre köztünk. Aggódtam amiatt is, hogy miképp sikerül megoldani a hangosítást. A dob és a basszusgitár ugyanis - roppant perverz módon - komputer segítségével szólalt meg. De Szûcs Antal Gábor és a technikusok képesek voltak a hangosítási bravúrra.
- Milyen érzés kamarazenekarral muzsikálni?
- A zenei élmény mellett a hozzáállásuk nyûgözött le. Nem csak a próbákon, illetve a két koncert között, hanem még a következõ napi tévészereplés elõtt is változtattak egy-két apróságon, hogy még jobb lehessen a produkció. Ilyesmivel ritkán találkozik az ember a rockzenében...
- A megírt szólamok közepette marad teretek a rögtönzésre?
- Természetesen, hiszen ez a zenénk legfõbb jellemzõje. Csak míg eddig szinte teljesen mindegy volt, hogy merrefelé megyünk az improvizációkkal, most alkalmazkodnunk kell a kísérethez. Ami egyáltalán nem baj, még élvezzük is, hiszen jó játék.
- A lemezbemutató koncerttel vége szakad az együttmûködésnek?
- Remélem, hogy nem. Jó lenne a továbbiakban is közösen zenélni. Van esély arra, hogy õsszel és télen színházi turnén veszünk részt, bár ez nyilván az anyagiak függvénye is. Ilyen méretû produkció támogatók nélkül nem állhat színpadra. Szeretném, ha összejönne a folytatás, mert nagyon élvezem ezt a fajta muzsikálást.


Megjelent a Zenész magazin hírrovatában, 2003-ban.

Hivatalos honlap:

Tátrai Tibor


Tibusz Rádió


Filmrészlet a koncertrõl:

Latin Queen


KapcsolĂłdĂł cikkek:

Latin DuĂł

Latin Duó: Tûz és szenvedély
Főoldal            Cikkek            Fórum            Közösség            Kapcsolat
Maróthy György © 2006 • Adatvédelmi elvek