Jelentkezz be! [ Új vagy itt? Regisztrálj!]
  2008
  2007
  2006
  2005
  2004
  2003
  2002
  2001
  2000
  1999
  1998
  1997
Maróthy György

Valódi zenészek őszinte interjúi
Valódi zenészek?
Egyértelmű, hogy nem foglalkozhattunk kitalált zenészekkel, akik helyett mások szólaltatják meg a hangokat a stúdióban.

  olvasok még róla

Google
Web www.marothy.hu

MARÓTHY GYÖRGY 2006
Hirleman Bertalan – Prelude   Hirleman Bertalan – Prelude

Nehéz lenne felsorolni, hol dobolt eddig Hirleman Bertalan. Hiszen már pályája elején, 1986-ban és 1987-ben három, a magyar rockzenét meghatározó zenekar tagja volt, gyors egymásutánban játszott az Eddában, a Bikiniben és a Beatricében. Ráadásul nem csak dobosként számítottak rá, zeneszerzõként is sikereket ért el, olyan slágereket írt, mint az Azok a boldog szép napok, vagy a Ki visz haza (ismertebb formájában: Részegen ki visz majd haza). Nemrégiben szólóalbuma jelent meg, vagy talán jobb szerzõi lemeznek nevezni a Prelude címû anyagot.


Megjelenés: 2006/12/21 | Lapszám: 2006 |


Boeghoe – A megvalĂłsult álom   Boeghoe – A megvalĂłsult álom

A fura nevû zenekar, a Boeghoe (ejtsd: bõgõ, így azért már nem olyan bonyolult…) valójában nem más, mint maga Moldován Gyula. Az egykor a debreceni Panta Rhei, Lux és Color együttesben zenélõ énekes-gitáros-dalszerzõ 1990-ben hozta létre – sajnos hat évvel késõbb már fel is oszlatta. Egy évtized után azonban újra itt a csapat, ezúttal trió formájában. Az igazán egyéni blues-rockot játszó Boeghoe október közepén az érdi Bluestanyán adott koncertet.


Megjelenés: 2006/10/17 | Lapszám: 2006 |


Latin DuĂł: TĂ»z Ă©s szenvedĂ©ly   Latin DuĂł: TĂ»z Ă©s szenvedĂ©ly

2001 januárja óta lép fel az Old Man’s Pubban Tátrai Tibor és Szûcs Antal Gábor kettõse, a Latin Duó. Lényegében minden második hétfõn – és mindig telt ház elõtt. Érdemes napokkal korábban asztalt foglalni. Nekem nem kell, a zenekari asztalnál szorítanak helyet. A gitárosok még nincsenek itt, a duó „harmadik tagja”, a szervezõ Kersák Hugi, valamint a technikus Hippi és a zenészek barátai várják a kezdést. A hangulatot nem nevezném felemelõnek, a téma az úgy két hete történt esemény, amikor Tibusz lakása kiégett.


Megjelenés: 2006/09/04 | Lapszám: 2006 |


TurnĂ©n a megĂşjult Bikini   TurnĂ©n a megĂşjult Bikini

Az elsõ új interjút a honlapra a Bikinivel akartam készíteni. Arról, hogyan zajlik a nyári nagy turné, s közben miképp készülnek a dalok az új albumra. Németh Alajossal, Lojzival többször is beszélgettünk az Avar sörözõ gesztenyefái alatt, kezdett összeállni a kép, amikor az élet közbeszólt. A zenekar és a gitáros Csillag Endre útjai (közös megegyezéssel, ahogyan a Bikini honlap közleményében szerepel) szétváltak. Ha nem is a turné kellõs közepén, de még igencsak benne. Szóljon akkor ez a cikk elsõsorban arról, hogyan mutatkozott be az új gitáros, Lukács Peta Borsodbótán.


Megjelenés: 2006/08/29 | Lapszám: 2006 |

Főoldal            Cikkek            Fórum            Közösség            Kapcsolat
Maróthy György © 2006 • Adatvédelmi elvek