Jelentkezz be! [ j vagy itt? Regisztrlj!]
  2008
  2007
  2006
  2005
  2004
  2003
  2002
  2001
  2000
  1999
  1998
  1997
  Ms rsok
Marthy Gyrgy

Valdi zenszek szinte interji
Valdi zenszek?
Egyrtelm, hogy nem foglalkozhattunk kitallt zenszekkel, akik helyett msok szlaltatjk meg a hangokat a stdiban.

  olvasok mg rla

Google
Web www.marothy.hu

MARTHY GYRGY 2000
Alapi István - Amerikát érdekli   Alapi István - Amerikát érdekli

Alapi István, az Edda és a Jeff Porcaro Emlékzenekar gitárosa idõnként szólóprodukciókkal is elõáll. Elsõ önálló anyaga, az 1996-ban megjelent Belsõ világ volt. Fúziós zenéjét kimondottan jól fogadta a közönség, az album ötezer példányban kelt el. Mégis négy évet kellett várnunk a folytatásra. Ráadásul az új lemezt itthon meg sem vásárolhatjuk, ugyanis "csak" az Egyesült Államokban, Kanadában, Japánban és Nagy-Britanniában kapható...
Megjelens: 2000/12/28 | Lapszm: 2000 |


Roy&Ádám - Most jövünk mi!   Roy&Ádám - Most jövünk mi!

Eddig csak a csapból folytak, most viszont igazán õk jönnek. Legalábbis ezzel a címel jelent meg a Roy&Ádám formáció második albuma: Most jövünk mi! Pedig amúgy igazán itt vannak. A Tramps nevû klubzenekarból kinõtt duó minõségi zenével képes sikert elérni, amivel kivívta a szakma elismerését. Persze lehet, hogy csak kívülrõl szemlélve ilyen rózsás a kép.


Megjelens: 2000/07/06 | Lapszm: 2000 |


KFT - Ember az úton   KFT - Ember az úton

Az 1999 tavaszán újjáalakult Korlátolt Felelõsségû Társaság, melyben Bornai Tibor, II. Lengyelfi Miklós és Márton András mellett Mohai Tamás zenél, nemrégiben albummal jelentkezett. Az Éljen a szerelem címû anyagról beszélgettünk a dalok döntõ többségét jegyzõ Bornaival és Mohaival.
Megjelens: 2000/05/04 | Lapszm: 2000 |


Boom Boom - Szabad játék   Boom Boom - Szabad játék

A zenekar neve ez esetben nem is olyan fontos. Akad olyan mûsorújság, amelyik meg sem említi, s a koncert helyszíne és idõpontja mellett inkább a tagok névsorát szerepelteti. Igaza is van, mert ez a lista mindennél többet mond: a Boom-Boom együttest Tátrai Tibor (gitár), Szappanos György (basszusgitár), Mohai Tamás (gitár, vokál), Borlai Gergõ (dob) és Jamie Winchester (ének, gitár) alkotja. Noha nem mindegyikük aranylemezes elõadó vagy a tinik bálványa, a szupergrup kifejezést mintha nekik találták volna ki. Mármint zenei értelemben, mert a koncertjeiken elhangzó minden egyes hang élményszámba megy.
Megjelens: 2000/03/27 | Lapszm: 2000 |


Szendõfi Péter - Önkívületben   Szendõfi Péter - Önkívületben

A Fúzió Group, a László Attila Band és a Free Mind dobosa, Szendõfi Péter a magyar iskolák elvégzése után Amerikában tanult. Itthon talán már mindent elért, amit egy fiatal jazzmuzsikus elérhet. Bizonyára ezért keres új utakat. Mostanában több album borítóján szerepelt a neve hangmérnökként, valamint nem kizárt, hogy hamarosan popelõadók dalszerzõjeként mutatkozik be.
Megjelens: 2000/03/03 | Lapszm: 2000 |


Barabás Tamás - Egyszerûen: zenész   Barabás Tamás - Egyszerûen: zenész

A Djabe együttes új albumának borítóját böngészve feltûnik, hogy az eddig leginkább basszusgitárosként ismert Barabás Tamás mi mindent vállalt magára a felvétel során. Szintiprogramokat készített, ütõhangszereken játszott, hangszerelt és õ volt a hangmérnök. Természetesen sokoldalúsága is szóba került beszélgetésünkkor, ám elõbb a kezdetekrõl kérdeztem.
Megjelens: 2000/01/30 | Lapszm: 2000 |


United - A feeling-sáv   United - A feeling-sáv

Nemrégiben tûnt fel a United együttes. Pély Barnabás (Barney) énekel és gitározik, Romhányi Áron (Ron) billentyûzik és rap-pel, Kolta Gergely (Greg) basszusgitározik és Vadász Péter (Peet) dobol a csapatban. Ismerõsek a nevek? A hûséges Zenészmagazin-olvasónak biztosan, hiszen épp egy éve írtunk az Acid Companyról, amelyet ugyanezek a zenészek alkottak.
Megjelens: 2000/01/28 | Lapszm: 2000 |


Carpathia Project - Ángyán és Daczi   Carpathia Project - Ángyán és Daczi

Ángyán Tamás, az egykori Sámán együttes gitárosa nyolc éve Németországban él és szimfonikus zenekarban hegedül. Daczi Zsolt a Bikini gitárosa. Õk ketten alkotják a Carpathia Project elnevezésû formációt. Tavaly õsszel jelent meg bemutatkozó albumuk, a Periferic Records kiadásában. A CD-n kilenc izgalmas dal kapott helyet. úgy tûnik, hamarosan külföldre is eljut az anyag.
Megjelens: 2000/01/15 | Lapszm: 2000 |

Foldal            Cikkek            Frum            Kzssg            Kapcsolat
Marthy Gyrgy © 2006 • Adatvdelmi elvek