Jelentkezz be! [ Új vagy itt? Regisztrálj!]
  2008
  2007
  2006
  2005
  2004
  2003
  2002
  2001
  2000
  1999
  1998
  1997
Maróthy György

Valódi zenészek őszinte interjúi
Valódi zenészek?
Egyértelmű, hogy nem foglalkozhattunk kitalált zenészekkel, akik helyett mások szólaltatják meg a hangokat a stúdióban.

  olvasok még róla

Google
Web www.marothy.hu

MARÓTHY GYÖRGY 2000
Alapi István - Amerikát érdekli   Alapi István - Amerikát érdekli

Alapi István, az Edda és a Jeff Porcaro Emlékzenekar gitárosa időnként szólóprodukciókkal is előáll. Első önálló anyaga, az 1996-ban megjelent Belső világ volt. Fúziós zenéjét kimondottan jól fogadta a közönség, az album ötezer példányban kelt el. Mégis négy évet kellett várnunk a folytatásra. Ráadásul az új lemezt itthon meg sem vásárolhatjuk, ugyanis "csak" az Egyesült Államokban, Kanadában, Japánban és Nagy-Britanniában kapható...
Megjelenés: 2000/12/28 | Lapszám: 2000 |


Roy&Ádám - Most jövünk mi!   Roy&Ádám - Most jövünk mi!

Eddig csak a csapból folytak, most viszont igazán ők jönnek. Legalábbis ezzel a címel jelent meg a Roy&Ádám formáció második albuma: Most jövünk mi! Pedig amúgy igazán itt vannak. A Tramps nevű klubzenekarból kinőtt duó minőségi zenével képes sikert elérni, amivel kivívta a szakma elismerését. Persze lehet, hogy csak kívülről szemlélve ilyen rózsás a kép.


Megjelenés: 2000/07/06 | Lapszám: 2000 |


KFT - Ember az úton   KFT - Ember az úton

Az 1999 tavaszán újjáalakult Korlátolt Felelősségű Társaság, melyben Bornai Tibor, II. Lengyelfi Miklós és Márton András mellett Mohai Tamás zenél, nemrégiben albummal jelentkezett. Az Éljen a szerelem című anyagról beszélgettünk a dalok döntő többségét jegyző Bornaival és Mohaival.
Megjelenés: 2000/05/04 | Lapszám: 2000 |


Boom Boom - Szabad játék   Boom Boom - Szabad játék

A zenekar neve ez esetben nem is olyan fontos. Akad olyan műsorújság, amelyik meg sem említi, s a koncert helyszíne és időpontja mellett inkább a tagok névsorát szerepelteti. Igaza is van, mert ez a lista mindennél többet mond: a Boom-Boom együttest Tátrai Tibor (gitár), Szappanos György (basszusgitár), Mohai Tamás (gitár, vokál), Borlai Gergő (dob) és Jamie Winchester (ének, gitár) alkotja. Noha nem mindegyikük aranylemezes előadó vagy a tinik bálványa, a szupergrup kifejezést mintha nekik találták volna ki. Mármint zenei értelemben, mert a koncertjeiken elhangzó minden egyes hang élményszámba megy.
Megjelenés: 2000/03/27 | Lapszám: 2000 |


Szendőfi Péter - Önkívületben   Szendőfi Péter - Önkívületben

A Fúzió Group, a László Attila Band és a Free Mind dobosa, Szendőfi Péter a magyar iskolák elvégzése után Amerikában tanult. Itthon talán már mindent elért, amit egy fiatal jazzmuzsikus elérhet. Bizonyára ezért keres új utakat. Mostanában több album borítóján szerepelt a neve hangmérnökként, valamint nem kizárt, hogy hamarosan popelőadók dalszerzőjeként mutatkozik be.
Megjelenés: 2000/03/03 | Lapszám: 2000 |


Barabás Tamás - Egyszerűen: zenész   Barabás Tamás - Egyszerűen: zenész

A Djabe együttes új albumának borítóját böngészve feltűnik, hogy az eddig leginkább basszusgitárosként ismert Barabás Tamás mi mindent vállalt magára a felvétel során. Szintiprogramokat készített, ütőhangszereken játszott, hangszerelt és ő volt a hangmérnök. Természetesen sokoldalúsága is szóba került beszélgetésünkkor, ám előbb a kezdetekről kérdeztem.
Megjelenés: 2000/01/30 | Lapszám: 2000 |


United - A feeling-sáv   United - A feeling-sáv

Nemrégiben tűnt fel a United együttes. Pély Barnabás (Barney) énekel és gitározik, Romhányi Áron (Ron) billentyűzik és rap-pel, Kolta Gergely (Greg) basszusgitározik és Vadász Péter (Peet) dobol a csapatban. Ismerősek a nevek? A hűséges Zenészmagazin-olvasónak biztosan, hiszen épp egy éve írtunk az Acid Companyról, amelyet ugyanezek a zenészek alkottak.
Megjelenés: 2000/01/28 | Lapszám: 2000 |


Carpathia Project - Ángyán és Daczi   Carpathia Project - Ángyán és Daczi

Ángyán Tamás, az egykori Sámán együttes gitárosa nyolc éve Németországban él és szimfonikus zenekarban hegedül. Daczi Zsolt a Bikini gitárosa. Ők ketten alkotják a Carpathia Project elnevezésű formációt. Tavaly ősszel jelent meg bemutatkozó albumuk, a Periferic Records kiadásában. A CD-n kilenc izgalmas dal kapott helyet. úgy tűnik, hamarosan külföldre is eljut az anyag.
Megjelenés: 2000/01/15 | Lapszám: 2000 |

Főoldal            Cikkek            Fórum            Közösség            Kapcsolat
Maróthy György © 2006 • Adatvédelmi elvek