Jelentkezz be! [ Új vagy itt? Regisztrálj!]
  2008
  2007
  2006
  2005
  2004
  2003
  2002
  2001
  2000
  1999
  1998
  1997
Maróthy György

Valódi zenészek őszinte interjúi
Valódi zenészek?
Egyértelmű, hogy nem foglalkozhattunk kitalált zenészekkel, akik helyett mások szólaltatják meg a hangokat a stúdióban.

  olvasok még róla

Google
Web www.marothy.hu

MARÓTHY GYÖRGY 2007
Special Guest: SzabĂł Tamás   Special Guest: SzabĂł Tamás

Különleges szólólemezzel jelentkezett a kiváló szájharmonikás, Szabó Tamás. A Special Guest címû album számai egyfajta remixek, méghozzá olyan nagyságok dalait és hangját használva, mint Howling Wolf, Muddy Waters és Bo Diddley – ugyanakkor jóval többrõl van szó, mint a DJ-k mûfajáról, mivel nem elsõsorban gépek, hanem igazi zenészek hozták létre a mai változatokat.


Megjelenés: 2007/11/10 | Lapszám: 2007 |


Pacsay Attila   Pacsay Attila

Ezekben a napokban készül a Latin Duó, azaz Tátrai Tibor és Szûcs Antal Gábor dupla albuma. Tibusz lemezén a Mendelssohn Kamarazenekar vendégszerepel, a hangszerelõ pedig az a Pacsay Attila, aki az Oscar-díjra jelölt Maestro címû animációs film zeneszerzõje. Ez adta az apropót beszélgetésünkhöz.


Megjelenés: 2007/09/22 | Lapszám: 2007 |


Solaris Fusion   Solaris Fusion

A világ talán legismertebb magyar zenekara a Solaris. Így, jelen idõben, mert akár mûködött az együttes, akár nem, több földrészen folyamatosan hallgatták progresszív rockzenéjét. Maguk a muzsikusok is meglepõdtek, hogy az elsõ körben 1980-86 között létezett, egyetlen lemezt kiadott Solaris mennyire népszerû Brazíliától Japánig. A meghívások hatására újra összeállt a zenekar, hogy fellépjen a stílus legnagyobb fesztiváljain, valamint még albumokat is készítsen. Ma már ugyan valóban nincs Solaris, viszont itt van helyette a Solaris Fusion.Megjelenés: 2007/09/01 | Lapszám: 2007 |


Propeller Band   Propeller Band

A semmibõl tûnt fel a Propeller Band. Vetopet (ének, gitár), Bazsa (basszusgitár) és Atka (dob) egyszer csak itt volt: igazán friss zenével és mondanivalóval. Azt persze érezni, hogy nem tegnap fogtak elõször hangszert a kezükbe, jó néhány évnyi muzsikálás lehet mögöttük a tudásuk alapján. No meg az is igaz, hogy a nagy berobbanástól még távol vannak, de ez alighanem csak idõ kérdése. Klipjük már ott van a zenei mûsorokban, valamint egyre több koncertmeghívást kapnak.


Megjelenés: 2007/06/20 | Lapszám: 2007 |


Takáts Tamás – Az elsõ 50 Ă©v   Takáts Tamás – Az elsõ 50 Ă©v

Takáts Tamás ötven éves lenne? Kizárt. Legfeljebb bõ harmincasnak tippeljük, ha a színpadon látjuk és halljuk az agilis énekest. Takáts Tamás ötven éves lenne? Kizárt. Biztosan túl van a hatvanon, ha végiggondoljuk, milyen pálya áll mögötte.
Takáts Tamás ötven éves. Ennek örömére monstre koncertet ad a Petõfi Csarnok szabadtéri színpadán június 23-án, délután négytõl este tízig. Karthago, Senator, East és persze Dirty Blues Band dalokkal, valamint több rendhagyó produkcióval.
Megjelenés: 2007/06/16 | Lapszám: 2007 |


Bikini - Ă•rzöm a lángot   Bikini - Ă•rzöm a lángot

Huszonöt éves lett a Bikini együttes. Kevés magyar zenekar büszkélkedhet ilyen korral – viszont ha megéri, büszkélkedik is. A régi slágerek újbóli megjelentetésével, hatalmas nosztalgiakoncerttel, azaz kizárólag visszatekintéssel, akár van mire emlékezni, akár nincs.
Németh Alajos és társai azonban elõre néznek, pontosabban a jelen foglalkoztatja õket. Jelen is vannak: idén nyáron legalább száz koncertet adnak, a jubileumra pedig vadonatúj albumot készítettek. Megkockáztatom: az Õrzöm a lángot a Bikini legjobb lemeze.Megjelenés: 2007/04/25 | Lapszám: 2007 |


EzĂĽst — Patak   EzĂĽst — Patak

Különleges muzsikát játszik az Ezüst — Patak együttes. A dalokban egyszerre van jelen a magyar népzene és a rock, körítésképp pedig modern elektronikus stílusok, a rave és a trance elemei bukkannak fel. S ezzel talán el sem mondtunk mindent, még lehetne elemezni a zenét, de a lényeg úgyis az, hogy a legkülönfélébb eredetû alkotórészekbõl végül mi áll össze. Márpedig az Ezüst — Patak elsõ albuma nem csak izgalmas, hanem élvezhetõ alkotás is.


Megjelenés: 2007/03/23 | Lapszám: 2007 |


Classica - AntolĂłgia   Classica - AntolĂłgia

Lényegében a semmibõl tûnt fel a Classica együttes a nyolcvanas évek végén. Talán 1988-ban hallottam elõször a bandát a PeCsa heavy metal klubjában. Meglepett, hogy a teljesen ismeretlen zenészek milyen jól nyomják a legfrissebb metálirányzatot, a Malmsteen indította, klasszikus elemekkel vegyített, kimondottan virtuóz rockzenét. Úgy tûnt, a Classica lehet a következõ évtized meghatározó magyar metálzenekara. Nem így történt. Az együttes történetérõl Szalai Tamással beszélgettem. Abból az apropóból, hogy most egyszerre három Classica album is megjelent.


Megjelenés: 2007/01/29 | Lapszám: 2007 |


Hard - Az elsõ kĂ©t Ă©v   Hard - Az elsõ kĂ©t Ă©v

Január 20-án a Wigwam Rock Klubban közösen ünnepelte születésnapját a Hard Rock Magazin és a Hard együttes. Utóbbi most lett két éves, ennek apropójából ültünk le beszélgetni az énekes Kalapács Józseffel, aki mellett Csillik Zsolt (gitár), Mirkovics Gábor (basszusgitár), Béres Ferenc (billentyûs hangszerek) és Donászy Tibor (dob) alkotja a zenekart. A hangbeállás, valamint az elõbandák (a Fade-Out és a Cherokee) mûsora közötti idõt igyekeztünk hasznosan tölteni.


Megjelenés: 2007/01/22 | Lapszám: 2007 |

Főoldal            Cikkek            Fórum            Közösség            Kapcsolat
Maróthy György © 2006 • Adatvédelmi elvek