Jelentkezz be! [ j vagy itt? Regisztrlj!]
  2008
  2007
  2006
  2005
  2004
  2003
  2002
  2001
  2000
  1999
  1998
  1997
  Ms rsok
Marthy Gyrgy

Valdi zenszek szinte interji
Valdi zenszek?
Egyrtelm, hogy nem foglalkozhattunk kitallt zenszekkel, akik helyett msok szlaltatjk meg a hangokat a stdiban.

  olvasok mg rla

Google
Web www.marothy.hu

MARTHY GYRGY 2002
Daczi Zsolt - Amikor szaggat a gitár   Daczi Zsolt - Amikor szaggat a gitár

Daczi Zsolt és barátai - ez áll a nemrég megjelent album borítóján. Azaz a Bikini gitárosa szólólemezt készített. Az anyag felerészt énekes, felerészt instrumentális dalokból áll. A stílus pedig kemény rock, amit azért érdemes hangsúlyozni, mert Daczi Zsoltnak nem szokása leragadni egyfajta zenénél, amit jól példáz korábbi, Ángyán Tamás hegedûs-gitárossal létrehozott Carpathia Projectje, illetve a szeptembertõl mûködõ, Majsai Gáborral és társaival alkotott klubzenekara.
Megjelens: 2002/09/26 | Lapszm: 2002 |


Ákos - Az új zenekar   Ákos - Az új zenekar

A hónap végén jelenik meg Ákos legújabb albuma. A népszerû szerzõ-elõadó pályáját követõknek nem lesz meglepetés, hogy a borítón új nevekkel is találkoznak. Ákos zenekara ugyanis megújult, Lepés Gábor billentyûs és Fekete Samu basszusgitáros mellé még a tavasszal Kékkõi Zalán gitáros és Bánfalvi Sándor dobos érkezett. A fiatal muzsikusok nagyon gyorsan beilleszkedtek az együttesbe.
Megjelens: 2002/09/26 | Lapszm: 2002 |


Subscribe - Felívelõben   Subscribe - Felívelõben

Csongor Bálint (ének), Tilk Máté (ének), Horváth Attila (gitár), Reich Tamás (gitár), Anga-Kis Miklós (basszusgitár) és Rékasi Attila (dob) még csak két éve muzsikál együtt Subscribe néven, ám ennyi idõ is elég volt jó néhány "trófea" begyûjtésére. Akárhány tehetségkutató versenyen vagy fesztiválon indul el az együttes, rendre a dobogón végez. A legkülönfélébb helyekrõl érkezett zsûritagok egyöntetû lelkesedése könnyen jelentheti azt, hogy hamarosan meghatározó bandává válik a Subscribe.


Megjelens: 2002/08/25 | Lapszm: 2002 |


Bikini 20   Bikini 20

1982. szeptember 4. - a Bikini elõször állt színpadra, a miskolci Csanyik-völgyben. Akkor senki nem sejtette, milyen sikerek elõtt áll az együttes. Ahogy azt sem, hogy két évtized múlva még mindig alkot a csapat, s továbbra is meghatározó szerepet játszik a magyar könnyûzenében. Németh Alajossal, az egyetlen megmaradt alapító taggal és zenekarvezetõvel a jubileum alkalmából igyekeztünk csupa olyan témát érinteni, amely tanulsággal szolgálhat akár a ma kezdõ zenészeknek is.
Megjelens: 2002/06/19 | Lapszm: 2002 |


Baba Yaga - Távol a brjanszki erdõtõl   Baba Yaga - Távol a brjanszki erdõtõl

Tucatnyi évvel ezelõtt alakult a Baba Yaga, s noha lényegében véve folyamatosan mûködik, Magyarországon hosszú ideje nem hallhattuk a nemzetközi társulat különleges muzsikáját. Idén végre itthon is színre lépett Bornai Tibor, Jamie Winchester és az orosz népzenészek, valamint magyar segítõik csapata. A Fonó Records kiadta a Secret Combination címû albumot, s ezután több sikeres koncerten volt hallható a Baba Yaga zenéje.
Megjelens: 2002/06/19 | Lapszm: 2002 |


Black-Out - Lehangolt gitár - feldobódott zenekar   Black-Out - Lehangolt gitár - feldobódott zenekar

2002 márciusának végén jelent meg a tíz éves Black-Out új albuma, a Szabadlábon. A háromtagú együttes anyagát a holland 4Tune Records adta ki. Az énekes Kowalsky, a gitáros Csányi Szabolcs és a dobos Csányi Zoltán, ha minden a tervek szerint megy, rövid idõ alatt három lemezt is készít a cégnél. S az sem kizárt, hogy a Black-Out zenéje külföldre is eljut, ugyanis már készül az album angol nyelvû változata.
Megjelens: 2002/04/01 | Lapszm: 2002 |


Latin Duó - Lazán és lendületesen   Latin Duó - Lazán és lendületesen

2001 decemberében jelent meg a két gitáros közös albuma, Latin címmel. Az instrumentális, improvizatív jellegû anyag gyorsan sikeres lett, ami a mai magyar könnyûzenei közegben - finoman fogalmazva - igencsak meglepõ. Tibusszal és Totyával elõbbi lakásán beszélgettünk, ugyanis épp lábadozott kézmûtétje után.
Megjelens: 2002/02/12 | Lapszm: 2002 |

Foldal            Cikkek            Frum            Kzssg            Kapcsolat
Marthy Gyrgy © 2006 • Adatvdelmi elvek