Jelentkezz be! [ Új vagy itt? Regisztrálj!]
  2008
  2007
  2006
  2005
  2004
  2003
  2002
  2001
  2000
  1999
  1998
  1997
Maróthy György

Valódi zenészek őszinte interjúi
Valódi zenészek?
Egyértelmű, hogy nem foglalkozhattunk kitalált zenészekkel, akik helyett mások szólaltatják meg a hangokat a stúdióban.

  olvasok még róla

Google
Web www.marothy.hu

MARÓTHY GYÖRGY 2002
Daczi Zsolt - Amikor szaggat a gitár   Daczi Zsolt - Amikor szaggat a gitár

Daczi Zsolt és barátai - ez áll a nemrég megjelent album borítóján. Azaz a Bikini gitárosa szólólemezt készített. Az anyag felerészt énekes, felerészt instrumentális dalokból áll. A stílus pedig kemény rock, amit azért érdemes hangsúlyozni, mert Daczi Zsoltnak nem szokása leragadni egyfajta zenénél, amit jól példáz korábbi, Ángyán Tamás hegedűs-gitárossal létrehozott Carpathia Projectje, illetve a szeptembertől működő, Majsai Gáborral és társaival alkotott klubzenekara.
Megjelenés: 2002/09/26 | Lapszám: 2002 |


Ákos - Az új zenekar   Ákos - Az új zenekar

A hónap végén jelenik meg Ákos legújabb albuma. A népszerű szerző-előadó pályáját követőknek nem lesz meglepetés, hogy a borítón új nevekkel is találkoznak. Ákos zenekara ugyanis megújult, Lepés Gábor billentyűs és Fekete Samu basszusgitáros mellé még a tavasszal Kékkői Zalán gitáros és Bánfalvi Sándor dobos érkezett. A fiatal muzsikusok nagyon gyorsan beilleszkedtek az együttesbe.
Megjelenés: 2002/09/26 | Lapszám: 2002 |


Subscribe - Felívelőben   Subscribe - Felívelőben

Csongor Bálint (ének), Tilk Máté (ének), Horváth Attila (gitár), Reich Tamás (gitár), Anga-Kis Miklós (basszusgitár) és Rékasi Attila (dob) még csak két éve muzsikál együtt Subscribe néven, ám ennyi idő is elég volt jó néhány "trófea" begyűjtésére. Akárhány tehetségkutató versenyen vagy fesztiválon indul el az együttes, rendre a dobogón végez. A legkülönfélébb helyekről érkezett zsűritagok egyöntetű lelkesedése könnyen jelentheti azt, hogy hamarosan meghatározó bandává válik a Subscribe.


Megjelenés: 2002/08/25 | Lapszám: 2002 |


Bikini 20   Bikini 20

1982. szeptember 4. - a Bikini először állt színpadra, a miskolci Csanyik-völgyben. Akkor senki nem sejtette, milyen sikerek előtt áll az együttes. Ahogy azt sem, hogy két évtized múlva még mindig alkot a csapat, s továbbra is meghatározó szerepet játszik a magyar könnyűzenében. Németh Alajossal, az egyetlen megmaradt alapító taggal és zenekarvezetővel a jubileum alkalmából igyekeztünk csupa olyan témát érinteni, amely tanulsággal szolgálhat akár a ma kezdő zenészeknek is.
Megjelenés: 2002/06/19 | Lapszám: 2002 |


Baba Yaga - Távol a brjanszki erdőtől   Baba Yaga - Távol a brjanszki erdőtől

Tucatnyi évvel ezelőtt alakult a Baba Yaga, s noha lényegében véve folyamatosan működik, Magyarországon hosszú ideje nem hallhattuk a nemzetközi társulat különleges muzsikáját. Idén végre itthon is színre lépett Bornai Tibor, Jamie Winchester és az orosz népzenészek, valamint magyar segítőik csapata. A Fonó Records kiadta a Secret Combination című albumot, s ezután több sikeres koncerten volt hallható a Baba Yaga zenéje.
Megjelenés: 2002/06/19 | Lapszám: 2002 |


Black-Out - Lehangolt gitár - feldobódott zenekar   Black-Out - Lehangolt gitár - feldobódott zenekar

2002 márciusának végén jelent meg a tíz éves Black-Out új albuma, a Szabadlábon. A háromtagú együttes anyagát a holland 4Tune Records adta ki. Az énekes Kowalsky, a gitáros Csányi Szabolcs és a dobos Csányi Zoltán, ha minden a tervek szerint megy, rövid idő alatt három lemezt is készít a cégnél. S az sem kizárt, hogy a Black-Out zenéje külföldre is eljut, ugyanis már készül az album angol nyelvű változata.
Megjelenés: 2002/04/01 | Lapszám: 2002 |


Latin Duó - Lazán és lendületesen   Latin Duó - Lazán és lendületesen

2001 decemberében jelent meg a két gitáros közös albuma, Latin címmel. Az instrumentális, improvizatív jellegű anyag gyorsan sikeres lett, ami a mai magyar könnyűzenei közegben - finoman fogalmazva - igencsak meglepő. Tibusszal és Totyával előbbi lakásán beszélgettünk, ugyanis épp lábadozott kézműtétje után.
Megjelenés: 2002/02/12 | Lapszám: 2002 |

Főoldal            Cikkek            Fórum            Közösség            Kapcsolat
Maróthy György © 2006 • Adatvédelmi elvek