Jelentkezz be! [ Új vagy itt? Regisztrálj!]
  2008
  2007
  2006
  2005
  2004
  2003
  2002
  2001
  2000
  1999
  1998
  1997
Maróthy György

Valódi zenészek őszinte interjúi
Valódi zenészek?
Egyértelmű, hogy nem foglalkozhattunk kitalált zenészekkel, akik helyett mások szólaltatják meg a hangokat a stúdióban.

  olvasok még róla

Google
Web www.marothy.hu

MARÓTHY GYÖRGY 2001
Gerendás Péter - Új dimenziók - Az összefüggő egység   Gerendás Péter - Új dimenziók - Az összefüggő egység

Új dimenziók címmel nemrég jelent meg Gerendás Péter új albuma. Az "új" jelző használata ezúttal többszörösen is indokolt, nem véletlen, hogy a lemezcímben is szerepel. A kiváló szerző és előadó ugyanis különleges produkcióval állt elő. Az anyag egyfajta stíluskavalkád, ugyanakkor mégis egységes egészet alkot. Ráadásként a dalszövegek többsége igazán komoly, súlyos témákat dolgoz fel.
Megjelenés: 2001/10/28 | Lapszám: 2001 |


Irigy Hónaljmirigy - Jobb, mint az eredeti   Irigy Hónaljmirigy - Jobb, mint az eredeti

Különleges helyzetű együttes az Irigy Hónaljmirigy. Egyrészről ugye vastagon benne van a szakmában, másrészt viszont a tagok kénytelenek kívülállóként is figyelni az itt zajló eseményeket. Máskülönben poénjaikból nem sokat értene a közönség. Ha már így áll a dolog, megkértük a zenekart (pontosabban jelen esetben a felét), hogy ossza meg olvasóinkkal tapasztalatait a könnyűzenei szakmáról. Petivel, Tomival, Zolival és Ferivel beszélgettünk, Uszi, Laci, Imi és Győzi ezúttal nem volt jelen.
Megjelenés: 2001/10/28 | Lapszám: 2001 |


Emil.RuleZ! - A másik út   Emil.RuleZ! - A másik út

Winkler és Eldée és Jules alkotja a hálózati jazzbitang zenekart. Az Emil.RuleZ! különlegesen egyéni hangulatát és dalait elsőként az internet-hozzáféréssel rendelkezők ismerhették meg. Az underground létből akkor lépett ki a trió, amikor egy rádió játszani kezdte nótáit, s ma már ott van a boltokban a bemutatkozó album, a Zazie az ágyban.
Megjelenés: 2001/09/27 | Lapszám: 2001 |


Horváth Kornél - Hangszerbemutató a stúdióban   Horváth Kornél - Hangszerbemutató a stúdióban

Az ország legismertebb és legfoglalkoztatottabb ütőhangszerese érdekes módon annak idején fuvolistaként indult. Hogy Horváth Kornél milyen pályát futhatott volna be ezzel az instrumentummal, azt már sosem tudjuk meg. A váltás mindenesetre azt hozta számára, hogy mindez idáig körülbelül kétszázötven albumon mutathatta be tudását, valamint szinte megszámlálhatatlan koncerten állt vagy ült kedvenc hangszerei mögött.
Megjelenés: 2001/09/24 | Lapszám: 2001 |


Kiss Forever Band - A hobbibanda albuma   Kiss Forever Band - A hobbibanda albuma

Öt évvel ezelőtt négy ismert muzsikus hobbizenekart hozott létre. Váry "Starchild" Marci, Maróthy "Space Ace" Zoltán, Pocky "Demon" és Tobola "Catman" Csaba a nagy kedvenc, a Kiss együttes dalait játssza azóta is, évről-évre több koncerten, jó ideje már külföldön is. Április végén pedig megjelenik a Kiss Forever Band első albuma, a Nephilim Records kiadásában.
Megjelenés: 2001/05/16 | Lapszám: 2001 |


Varga János - Ami a lelket érinti meg   Varga János - Ami a lelket érinti meg

Az év, vagy ha úgy jobban tetszik, az évezred első nagy magyar koncertjére januárban került sor, a MOM Művelődési Központban. Előbb a hazánkban élő és alkotó holland gitáros, Anand Mahangoe lépett fel zenekarával, majd a Varga János Project adta elő műsorát. A "nagy" jelző használatát nem kizárólag a magas színvonalú muzsika indokolja - a közönség zsúfolásig megtöltötte a házat.
Megjelenés: 2001/03/25 | Lapszám: 2001 |

Főoldal            Cikkek            Fórum            Közösség            Kapcsolat
Maróthy György © 2006 • Adatvédelmi elvek