Jelentkezz be! [ Új vagy itt? Regisztrálj!]
  2008
  2007
  2006
  2005
  2004
  2003
  2002
  2001
  2000
  1999
  1998
  1997
Maróthy György

Valódi zenészek őszinte interjúi




Valódi zenészek?
Egyértelmű, hogy nem foglalkozhattunk kitalált zenészekkel, akik helyett mások szólaltatják meg a hangokat a stúdióban.

  olvasok még róla

Google
Web www.marothy.hu

MARÓTHY GYÖRGY 2009
Tátrai Band   Tátrai Band

2009. december 18. Papp László Budapest Sportaréna: tíz év szünet után újra színpadra áll a Tátrai Band! Az apropó, hogy a zenekar legendás felállása húsz évvel ezelõtt jött létre. Igaz, Tátrai Tibor, Charlie és Pálvölgyi Géza mellett nem lehet ott az idõközben elhunyt Kovács Tamás, de a különlegesnek ígérkezõ koncerttel rá is emlékeznek zenésztársai.

Megjelenés: 2009/10/14 | Lapszám: 2009 |


BarbaraCafe: Az Ăşt Ă©lvezete   BarbaraCafe: Az Ăşt Ă©lvezete

Egy évvel ezelõtt, a BarbaraCafe indulásakor beszéltem elõször Petrók Barbarával. Akkor egykori R-Go gidának kellett titulálnom, hogy mindenki tudja, kirõl van szó – ma már nincs szükség erre, bemutatkozó albuma, a „Vagyok aki vagyok” remélhetõen sokakhoz eljutott, egyes dalok pedig biztosan, hiszen a nyáron több ízben is tízezrek elõtt csendültek fel.


Megjelenés: 2009/09/23 | Lapszám: 2009 |


RepĂĽlĂ©s a Tátrai Trenddel   RepĂĽlĂ©s a Tátrai Trenddel

Tavaly októberben lépett elõször színpadra a Tátrai Trend. Tibusz így beszélt az elsõ koncert elõtt új zenekara esélyeirõl: „Hogy hová futhatja ki magát a Tátrai Trend? Csak azt mondhatom, amit a többi bandám indulásakor is: ússzuk meg az elsõ három bulit paradicsom nélkül...” Azóta kilenc hónap telt el, s az utóbbi idõben a színpadon és a nézõtéren is paradicsomi állapotok uralkodnak, amikor Tátrai Tibor, Pintér Tibor, Glaser Péter és Czibere József kvartettje muzsikál. Összeforrt, beért a Tátrai Trend. Errõl beszélgettünk Tibusszal.


Megjelenés: 2009/08/05 | Lapszám: 2009 |


Jon Lord kelet-eurĂłpai zenekara   Jon Lord kelet-eurĂłpai zenekara

Jon Lord negyven évvel a Concerto for Group and Orchestra bemutatója után a régi darabbal és újabb kompozícióival turnéra indult. Mindössze énekesei kísérik el, Kasia Laska és Steve Balsamo mellett az egyes állomásokon helyi szimfonikus és rockzenekar játssza a Royal Philharmonic Orchestra és a Deep Purple szólamait. Illetve ez volt a terv, mert a Cry Free nem csak Magyarországon, hanem Szlovákiában is színpadra állt, sõt, szó van újabb közös elõadásról.


Megjelenés: 2009/04/18 | Lapszám: 2009 |


Horváth Attila   Horváth Attila

Életmû

Viszonylag kevés dalszövegíró van, akinek ismerné a nevét a nagyközönség. Pedig a magyar rajongók gyakran a szövegeket helyezik elõtérbe, zene terén megelégednek kedvenc stílusukkal – s mégis legfeljebb imádott együttesük tagjainak (énekesének?) nevét tudják elmondani, kevésbé izgatja õket, ki írta „himnuszaikat”. A ritka kivételek közé tartozik Horváth Attila. Nem azért, mert szinte megszámlálhatatlanul sok zenekarral dolgozott és dolgozik, hanem mert minden egyes alkalommal minõségi szöveg kerül ki keze alól.


Megjelenés: 2009/01/17 | Lapszám: 2009 |





Főoldal            Cikkek            Fórum            Közösség            Kapcsolat
Maróthy György © 2006 • Adatvédelmi elvek